abgadik

Boys…!!

share save 171 16 Boys...!!

hellu helluuu…!saje je nak share citer2 about my Boys yang 2 orang nih…kang asik citer psl pb je kang muntah plak uols kan hikhik..terasa nak cite pasal anak2 pembakar semangat mak selama ni..

My Boys Ezham si abg,zaqwan si adik..Dua dua namanya tajul..so kalau kita jumpa nnt2 kat mana2kan jgn panggil tajul okeh..nanti bapaknye,atoknye,unclenye,cousins nye semua pandang menyahut ye..lol

Yg abg very the manja one..so does adik! sorang suka ┬ábergambar,sorang lagi senyum selepas flash habis..maka gambarnya normally idok le hensem bebenor…si adik ni berani sikit..si abang penakot yang ampun! ape lagi ek pasal my Boys ni..haaa! Si abg kalau jumpa orang, mula2 malu2 taik kucing..adik pulak very the opposite..! Adik sungguh mesra alam..bole mesra ngn sesape je even mula kenal..abang walaupun manja gile tak hengat ngn atuk dia tapi bila jumpa mulalah malu2 taik kucing dia tu keluar haha..setengah jam kemudian…mulalah melekap! atok nak masuk toiletpun dia nak ikut hahaah!

cube tengok my Boys pics ni..see their personalities…layannn…!!

adik Boys...!!

adik 2 Boys...!!

adik1 Boys...!!

sepesen..menunjukkan giginye dah 6 batang giteww..gitulah gaya terkini bila tau mummy nak snap gambar dia  kekeke

adik4 Boys...!!

my cheeky boy..love u adik..muahhhhhh!

abg2 Boys...!!

tak taulah apekah motipnye posing begini sekali..senyum after habes snap gambar katanya lol

abg Boys...!!

muka gembira dapat main2 dengan atok and neneknya

abg3 Boys...!!

mengeluarkan battery dari remote ape2lah yang dia dapat then ni feveret keje ezham

.

.

.

abg1 Boys...!!

pantangggg jumpe tudung mummy siaplah..!! ni dia dpt tudung lama..skang mummy lilit belit2 dia pun same gak pantang terjumpe shawl..dia pun sama akan melilit2 bagaii…haih abg2..inikah gambaran anak daraku nanti…? bila mummy makeup dia pun same gak..dok kat tepi main2 all brushes then tiru whatever steps that i’m doing..bila mummy masak pulak,dia pun sama ambik senduk ke sudip ke then dgn besen ke periuk ke hape jelah yang dapat disambar..diapun masak jugakkkk…!! Jadik Chef takpe ey bang..makeup artist pakai tudung dah besar nnt jgn buat hokeyy…fengsan mak..!! LOL

abgadik Boys...!!

My Boys..ini lah buah hati pengarang jantung mak..kalau penat2 keluar bekerja,jumpa je budak2 ni..hilang penatss mak okeh! walaupun si abang akan ajak maknye bergusti ku layankan sajek..sekarang ni pulak sejak dah ada unifi ni dia suke layan youtube..nak tau tengok ape..? air pancut kat dubai tuh, keretapi jalan choochoo boleyh..? layankan jelah kan..

Bukan apa..tak semua orang dapat jaga anak sendiri esp kalau yang bekerja kat KL ni..few of my frens still kene tinggalkan anak kat rumah parents or mertua kat kampung sebab takde orang nak jaga kat sini..pernah hantar kat babysitter/nursery tapi kesudahannya macam2 jadik kat anak..hishh macam2 kes lah yang kita pun selalu dengar..tak kurang jugak berperang dengan isu bibik/maid yang ade pun susah takde pun susah..macam2kan dunia kita sekarang..ade jugak yang kerja pegi gelap balik gelap both husband and wife so nak tak nak apa lagi pilihan yang ade..terpaksalah berjauhan dengan anak..seminggu sekali balik kalau dapat..kene kampung yang jauh sebulan sekali baru dapat jumpa anak..lama2 anak sayang atuk nenek lebih dari mak bapak sendiri…hadussss sekse jiwa camtu kan..kesian my fren tu..

Alhamdulillah, Allah beri nikmat dapat melahirkan anak, dapat pulak membesarkan anak sendiri dan dapat tengok anak2 membesar depan mata..syukur..!! walaupun bukanlah 24 jam jaga sendiri tapi at least I’ve got to see their first step, give them first meal, see their first teeth, heard their first word..and all their first development..yang paling penting dapat tengok muka anak2 yang sangat mendamaikan bila tengah tido..heaven..syukur Alhamdulillah..!!

I believe everyone has their own stories kan..as a parent, sama2lah kita berusaha naikkan taraf hidup kita..siapkan savings yang secukupnya untuk kegunaan anak2 kita nanti..antara penyebab utama I’ve started this business..sebab kita hanya pinjaman di dunia ni..tak tau bila Allah nak tarik balik nyawa kita..

Anak adalah amanah Allah..Semoga Allah permudahkan segala urusan kita untuk menjadi ibu bapa yang terbaik kebanggaan anak anak..Amin icon wink Boys...!!

pixel Boys...!!

Leave a Reply