Slipped Disc and Back Pain

share save 171 16 Slipped Disc and Back Pain

Assalammualaikum dearest…Just to share my experience about me having back pain and slipped disc since 2008…

backpain Slipped Disc and Back Pain

Mengimbau sejarah kesakitanku..6 months before my wedding…!!! Just imagine with loads of wedding stuff to settle on my own and it happened when I was ironing my shirt (nak pegi keje masa kat umah mak) then tetibe terbersin and I ter-twist pinggangku ala2 nak menyabit gitu..alah macam orang main golf tengah nk swing kayu golf dia tu kan..haa gitulah mak terbersin penuh aksi uols..!! ambik ko pastu terus takleh bergerakkkk…!!!! beraksi sangatkan…?! Sepanjang2 kesakitan tu kene tunggu adikku balik dari kerja utk hantar ke hospital time tu..berjam2 jugaklah menunggu si mamat tu sampai rumah mak haihhh sebab takde orang nk hantarkan..nasib dia ada..kesakitan Back Pain tak tau nak tulis camane  utk digambarkan..! nak panggil ambulance takott..boleh? tak sesuweyyy..

sampai kat Hospital Columbia Asia Seremban terus masuk emergency sebab tak boleh nak jalan..nak turun ketepun berdukung sebab tak boleh nak luruskan badan langsung…imagine…!!! terasa OKU jap..lagi2 kene duduk kat wheelchair..aduss malu mak! sebab masa tu mak masih anak dara mletops gitu..saham haruss dipelihara uolsssss kot2 ada doctor hensem ke kan..haruss menten kehkehkeh..elleeeehhhh kemachoan hanya bertahan sekejap sajek sebab sampai je kat bilik doctor terus menangis tak hengat2 masa nak bangun and nak duduk then nak bangun balik..time paling hazab masa nurse mintak naik atas bed sebab nak cucuk painkiller terus kt lower back tuh coz I was crying and  crying everytime nak bergerak..haruslah admit ke ward kan..!! after siap xray then MRI then blood test n blablabla of testing..I was diagnosed having sciatica at L5S1 then di-upgrade as disc herniation ..ape kebendanya nombor tuh…? its the location of the disc yang affected..so mine kat lumbar spine..!!! hazabbb

anatomy Slipped Disc and Back Pain

antara slipped disc issues

vertebrae Slipped Disc and Back Pain

Sangat2 penting untuk kita tau punca sakit kita dari mana…dan bila sakit gilerrrrr slipped disc or back pain tu datang apa kesakitan lain yg kita rasa..u know why….? coz if u feel numb @ kebas kat kaki that means your spine nerve is affected…!! Scaryyyyy kan…?? luckily my pain wasn’t that bad sampai kebas tak rasa pape tuh..nasiblah baik..! Syukur Alhamdulilah…!! So I did my reasearch on this slipped disc pain and refer few of orthopedic and surgeon coz doctor yang ni cakap tak yah operate, yang ni suh replace disc to artificial disc lah, ada doc suh remove the disc terus pun ada…!!! Operate is my last resort..kalau dah tak boleh jalan due to this slipped disc pain then I have to surrender..mana tak takot..? my disc yg affected tu sangat dekat dgn nerve okeyy.. if stupid mistakes happened masa tengah operation tu could make me paralyzed…? ohh nonononno..katelah hape doc,saya takmo takmo takmo…risky! takotttt..!!

so it dragged for months before my wedding and after the wedding ponn..thanks to encik tunang yang kini adalah suamiku terchenta.. yang really caring and loving..macam2lah fikir dah..macam mana ek nak preggy and beranak,konfem sakit gilerr…!!! perghhhhh

But I didn’t duduk diam2 dan berserah pasrah dah nasib ku kene slipped disc problem ni..It is not a minor pain ye korang…!! when its strikes that’s it…!! mulalah nak gerak sikit pun SAKIT….!!!dengan sengal2 yg tak tau nak buat camane utk kurangkan..been thru loads of treatments such as the common physiotherapy sessions yang akan letak kita on machine yang ada vibration effect utk lancarkan aliran darah (tak ingat nama machine tu dah) then put on Infra red machine kaler merah yang panas diarahkan ke area yang kita sakit and mesti buat some exercise utk kuatkan muscle on every session..

fisio Slipped Disc and Back Pain

best buat benda ni..the vibration tu menghilangkan kesengalan dan kesakitan slipped disc kat pinggang tu kejap
infrared Slipped Disc and Back Pain
far infrared treatment..panas..sedap..rasa lega sket kesakitansku..!

treatment1 Slipped Disc and Back Pain

ni kalau kene sakit kat rumah..nak hilangkan letak lah hot packs kejap kan..if it workslah!

exercise Slipped Disc and Back Pain

setiap kali habis session physioteraphy mesti kene buat exercise ni sampai siap..
lumbar support Slipped Disc and Back Pain
kene pakai lumbar support ni sentiasa tapi its soo keras dan menyakitkan okeh..!! to me tak selesa langsung..jadik robot okey! sudahnya dia duduk bawah katil kekeke

tell u the truth, the slipped disc pain just gone for few hours then it comes back..!! I don’t know about others, but to me it doesn’t work..tak ingat dah berapa lama i’m on physio treatment..ada berbulan2 jugak sampai satu tahap rasa penat ulang alik pegi hospital je then sampai rumah, sakit balik..!serupa tak yah pegipun takpe..dahla mahal per sessionkan..nasiblah company cover physioterapi..kalu tak hancuss bajet ahkak kikiki..so i try pulak urut2 traditional..ada yang melegakan tak kurang jugak yang menambahkan sakit sampai berhari2 nak jalanpun macam orang tua okeyyy..urghhhh my life was horrible time tuh…!!!!! terseksakan slipped disc ni?

then my fren yang baru balik from US said ada chiropractic treatment that was soooo popular kat sana and it seems working to most yang ada slipped disc..waahhhh!!!! harus mak tanya pakcik google and carik the nearest la kan..It was superbbbb..!! ada physio treatment jugak plus ada krak krup krakkkk bila kene twist2 by doctor tu..aaaahhhh LEGA yang amaatttttt…!!! Syukur Alhamdulillah jumpa jugak jalan penyelesaian….!!

treatment Slipped Disc and Back Pain

sakit jugaklah buat treatment ni..sebab dia menarik tulang belakang kita utk create gap in between disc so the slipped disc pain tu akan berkurang icon biggrin Slipped Disc and Back Pain

chiropractic1 Slipped Disc and Back Pain

then this machine tak ingat nama hape..oklah vibrate2 gitu mcm kerusi ogawa tuh

chiropractic Slipped Disc and Back Pain

haa ni yg chiropractor akan betul2kan disc and tulang kita..sakit sket tapi sedap
chiropractic2 Slipped Disc and Back Pain
my favorite session..krapp krupp krapp..fuhhh lega…!!!
 Tapi mahallah pulak..sekali buat dalam RM195 gitu then kena buat 44 kali at least and maybe kena sambung treatment lagi…berhabis sampai RM3k ok for this treatment,tak habis 44x pon..lama2 tak larat dah nak ulang alik coz bukak only weekdays..lunch hour je larik pegi buat chiro jap..sooo many reasons makes me quit! The chiropractor keep on reminding me to loose weight no matter what..if not, u will suffer from this slipped disc pain the whole life..! huwwaaaa back to square 1

—>> LOOSE WEIGHT…!!!!!—->>>

So ape lagi nak hilangkan sakit, kata doctor kene kurus solutionnya , so masuklah mak nih ke slimming centre tuutttt…minum jus tutttt, makan jamu tutttt, diet sket2 sebab tak mampu nak menahan napsu makan kan…nak exercise limited to some only yang safe for back..well malaskan sebenarnya..untillah I found about this Premium Beautiful corset can loose weight and also relieved back pain and slipped disc pain….!!! waaaaaaa i need this i need this…!! Maka tanpa pikir panjang, I just bought coz my aim is nak kuruskan badan, kurangkan berat utk treat my slipped disc issue nih…tak sesabar dah..!!

Pb1 Slipped Disc and Back Pain

almost a year dah pakai premium beautiful corset and this is how i feel:-

  • mula2 pakai rasa sakit sket tapi CDM Mai cakap that’s normal sebab FIR tengah bertindak dgn badan kita and sedang meng-adjust tulang belakang kita..so haruss mak bersabarrrr..!!
  • dalam material Premium Beautiful dah disulam dengan Far Infra Red Rays (FIR)..ibarat mak mengangkut machine infrared tu kat belakang..tak ke melegakan tuh? I think the FIR yg betul2 melegakan slipped disc pain nih..seriously!!
  • everytime sakit bila pakai je premium beautiful corset tu mesti rasa lega sesangatttttt….!! terasa darah mengalir esp kat tempat yang sakit tu la kannn
  • postur badan semakin improve..tak bongkok lagi..Alhamdulillah
  • sengal2 kat belakang bahagian atas berkurangan sesangat…kalau tak memang suke sesengal sesukes hatis dia jessss..!!! esp kat part tulang belikat tu..fuhhhh memang lega…!!
  • i can drive balik..dulu masa sakit sedang bersarang, tak boleh drive lelama sketpun…Now siap dah boleh drive sendiri sampai ke Melaka nun…ok je for long distance journey
  • yang paling best, dah boleh Solat macam biasa..dah boleh rukuk dan sujud dan duduk tahiyat sempurna without pain…Syukur Alhamdulillah…!!! Allah beri peluang utk beribadat lagi..Alhamdulillah…!!
  • 8 bulan pakai Premium Beautiful..I lost 30 kg…!!! dari takda pinggang dah ada pinggang…dari size xxl turun ke L..perubahan yang memang bestttt…!! yg dinanti nanti bertahun lamanya….!! My own Testimonial..!!

actually Premium Beautiful corset ni tersangatlah baaaanyakkkknyaaaa benefit yang kita akan dapat rasa bila dah pakai..Seriously…!! Coz it was made to be 70% for health and 30% for beauty…!!!

bengkung Slipped Disc and Back Pain

waist nipper ni orang lelaki, baby/kids, orang tua pun boleh pakai tau..!
Diiktiraf oleh Pakar Tulang Belakang dari Canada,Quebac and USA..!

With 2k that I’ve spent investing buying Premium Beautiful sangatlah berbaloi2 kalau nak dibandingkan dengan slipped disc pain that I’ve gone thru and RM15k++ spent to treatment yg temporary relieve saje..corset ni kita pakai at least 8 jam sehari so setiap kali pakai, kita boleh treat our back pain, darah sentiasa lancar and kita boleh protect tulang belakang from further injuries..Slimming is BONUS from wearing it 8 hours consistently daily..!! best kan best kan…???!!!!

kerana yakin dengan produk premium beautiful jugaklah I berani to venture into this business…Company stable, produk terbukti hebat, lifetime warranty, mentor ada, ilmu free ada dan yang paling penting, BONUS masuk setiap bulan janji buat konfem dapat…!!

FURTHER DETAILS….

012 608 6829 | norshidahkamarudin@gmail.com | FB: Norshidah Kamarudin

pixel Slipped Disc and Back Pain

One thought on “Slipped Disc and Back Pain

  1. Pingback: Premium Beautiful Testimonial: Back Pain and Slipped Disc | Beautiful Pleasure

Leave a Reply