H.A.P.P.Y. IS MY GOAL
Show MenuHide Menu

Tag: darah tinggi

Testimoni Garam Buluh

December 20, 2012
garam biasa vs garam buluh
share save 171 16 Testimoni Garam Buluh

I would love to share with you about Testimoni Garam Buluh in this entry. Ramai yang tanya bagus sangat ke Garam Buluh ni..Jom tengok apa kata pengguna tegar Garam Buluh

Tahukah anda pengambilan ubat tahan sakit dalam jangka masa yang lama boleh merosakkan buah pinggang kita? Dalam video (atas) menceritakan Garam Buluh boleh Membantu mengurangkan migrain dan bengkak kaki. Another alternative treatment for migrain!

Garam Buluh juga boleh membantu untuk memulihkan strok! Gunakan dengan cara dan sukatan yang betul. InsyaAllah Garam Buluh boleh membantu.

Garam Buluh as alternative treatment for irregular period and even period pain. Imagine how much horror of monthly problem that we, woman have to face is reducing every month? Kurang MC, boss pun tak marah. Betul tak? :-p

Garam Buluh is GOOD for High Blood Pressure..!! One of the reason I started drinking Garam Buluh. Alhamdulillah after a month, memang jarang sangat sakit kepala. Before this tiap2 hari akan sakit kepala dan mesti makan actifast sampai satu tahap macam takde effect pun ada. Darah tinggi jugak adalah penyakit keturunan from both side of me and my husband so memang kena cegah dari sekarang sebelum kena makan ubat darah tinggi tiap2 bulan. Prevention is always better than cure!

testimoni garam buluh Testimoni Garam Buluh

Good for Diabetes too..!!

garam biasa vs garam buluh Testimoni Garam Buluh

You can google for more Testimoni Garam Buluh.

You can read more about Garam Buluh here.

Over 5 millions of Malaysian has switched from normal salt to bamboo salt.

Choose your salt wisely.

Choose Garam Buluh a.k.a. Bamboo Salt..!!

bbiosalt Testimoni Garam Buluh

Special price still waiting for you to grab!

Norshidah Kamarudin

012 608 6829

Premium Beautiful Tipu

December 18, 2012
premium Beautiful Tipu
share save 171 16 Premium Beautiful Tipu

Premium Beautiful Tipu…? If Premium Beautiful Tipu is really true, please tell me how all these positive feedback came from..I will not use the before after picture in this entry since there are people saying that we used picture editing to make the after picture look slimmer…I never did that okey icon smile Premium Beautiful Tipu

so let’s have a look at these print screens yeah icon wink Premium Beautiful Tipu

PB 1 Premium Beautiful Tipu

If Premium Beautiful Tipu is true..my dear clients will not have the opportunity to wear back her old cloths..long kept in the closet u know…! She have 2 kids and in her late 30s but still care about her appearance and most importantly she has tiroid problem and need something to help her..been struggling to get back in shape in years..Like most of us. Including me icon biggrin Premium Beautiful Tipu

Most of woman out there think that corset is just for slimming and body shaping.

BUT

Premium Beautiful is designed 70% for health and 30% for beauty

PB 10thn Premium Beautiful Tipu

Many complains that Premium Beautiful is expensive..Yes, if you only look at the RM figure rather than get to know how it works and how it can benefits you.

Premium Beautiful lifespan is more than 5 years if you know how to take care of your luxury corsets. Worth investment for a lady to preserve your precious assets! Read more here

Premium Beautiful comes with LIFETIME SERVICE WARRANTY. Read more about the warranty here

pb susu Premium Beautiful Tipu

This is not the first Premium Beautiful Testimonial related to breastfeeding. The F.I.R embedded in the Premium Beautiful corsets helps to improve blood circulation. It also can prevent and help breastfeeding mom dealing with engorged breast..Amazing right?

PB Premium Beautiful Tipu

Premium Beautiful waist nipper is designed with 7 memory wires to support your back bone or vertebrae. My main reason to wear Premium Beautiful corsets since I had slipped disc since 2008. You can read more about my own experience with slipped disc, here.

pening kepala Premium Beautiful Tipu

Another satisfied Premium Beautiful clients related to back pain and having migrain for first few days when the body is new to Premium Beautiful Corset. When it comes to detox your body, some people may experience few minor side effects or we called it Healing Crisis period. Please click here to read more about Premium Beautiful Side Effects. Keep wearing the corsets and the effects will slowly reduce.

plus size Premium Beautiful Tipu

Premium Beautiful corset comes in various sizes. Available for Plus size ladies too..!! You have to experience yourself and look how Premium Beautiful transform yourself from flabby to curvy…!!

preggy Premium Beautiful Tipu

Premium Beautiful is an alternative treatment to conceive or getting pregnant. Many  woman has experienced this. Not only that. Premium Beautiful corset also reduce period pain, irregular period, migrain, gastric, athma and many more!

Premium Beautiful is the No. 1 best-selling health corset in Malaysia. It uses and is embedded with F.I.R technology mainly for improving blood circulation, stabilized the hormone, helping in reducing the weight and increase metabolism rate.

darah tinggi Premium Beautiful Tipu

Far Infrared Ray is one of the energy wave that is contained in Sunlight. Unlike that of Ultraviolet & Microwaves which is harmful, F.I.R has positive effect and is proven to be beneficial to humans. F.I.R is widely accepted as alternative therapy for various diseases such as High Blood Pressure.

 If Premium Beautiful Tipu is true, we will not get recognition from the Superbrand council and definitely government have taken actions against our company.

Consistent and Discipline is the key!

Please explain to me what happen to you and let me help you icon smile Premium Beautiful Tipu

ENJOY FINAL REBATE UP TO RM800..!!

ONLY FOR CASH / CREDIT CARD BUYERS!

REBATE ENDS 31st December 2012…!!

HURRY LADIES…!!!

Norshidah Kamarudin 

012 608 6829

Garam Buluh

December 1, 2012
air garam buluh
share save 171 16 Garam Buluh

Garam Buluh?? Apa tu…? Garam ke buluh ke apa..?

Garam yang sinonimnya bila disebut adalah antara bahan wajib perlu ada dalam masakan kalau takde sumpah tak sedap makanan kita. Betul tak?

Garam jugak kalau sakit perut especially kene cirit birit doctor mesti suruh kita minum air garam untuk bagi tenaga. Kan..??

Jadi apa yang membezakan garam biasa dengan garam buluh?

garam buluh garam biasa Garam Buluh

Garam Buluh : Garam yang di bakar di dalam buluh secara berulang kali dan ditutupi dengan tanah liat dan di bakar menggunakan pokok pine pada suhu 1000 degree dan akan menghasilkan cecair dan ketulan bernama garam buluh dan ianya bersifat Alkali.

Garam Biasa : Garam buatan zaman moden mengandungi 99% Natrium Klorida dan bersifat asid dan banyak menggunakan aditif akibat proses pengilangan dan mengandungi bahan kimia.

proses garam buluh Garam Buluh

Tahukah anda garam yang kita makan selama ini lebih BERASID dan KURANG sifat ALKALI ???

Kita pun aware kalau garam diambil lebih dari yang sepatutnya maka kita memanggil-manggil macam2 penyakit ke badan kita. Now kita dah tahu apa sebabnya kan..??

ph Garam Buluh

 Badan berasid adalah punca kepada pelbagai penyakit KRONIK dan penduduk bandar majoritinya mempunyai sifat badan ASID yang boleh membahayakan kesihatan.

Badan berasid berpunca dari sumber pemakanan kita setiap hari. Kebanyakan makanan yang kita makan mengandungi iodin yang sifatnya berasid.

Badan yang berasid juga mengakibatkan pengoksidaan dalam badan dan menyebabkan beberapa fungsi dalaman badan gagal..Scary kan…?

food Garam Buluh

 Bahagian badan yang bersifat ALKALI juga dapat menghalang sel kanser membiak kerana sel-sel barah tidak boleh membahagi. Untung tak kalau kita minum Garam Buluh ni…? To me it’s worth it…!!

terapi garam Garam Buluh

Prevention is always advantageous than cure!

GARAM BULUH bersifat alkali bertindak sebagai agen ANTI-PENGOKSIDAAN dalam badan. Ini dapat membantu meningkatkan kandungan mineral dalam badan dan membantu penyerapan zat-zat mineral di dalam badan.

 Apa Khasiat Garam Buluh?


garambuluh.rawatan.penyakit Garam Buluh

Walaupun Garam Buluh adalah sejenis Garam tetapi Garam Buluh juga kaya dengan MAGNESIUM yang sangat baik untuk kawal tekanan darah tinggi…!!

One of the reason why I started drinking Garam Buluh since family history memang bergenerasi ada sakit darah tinggi dan masa pregnantpun I have complication due to darah tinggi…scary sampai masuk ICU okeyy…!!

Now I know why masa pregnant kaki senang bengkak dan dia berkait rapat dengan masalah melibatkan fungsi buah pinggang. Doctor memang ada advise minum air yang beroksigen tinggi untuk meneutralkan asid dalam badan. My Gynae pun dah pesan kurangkan Garam dalam makanan..Rupe2nya penyumbang asid itu adalah GARAM…!!!

darahtinggi Garam Buluh

Disebabkan Garam Buluh bertindak dengan tubuh badan kita melalui proses nyah toksin, sesetengah pengguna akan mengalami kesan tindak balas yang sedikit, banyak, lama atau sekejap bergantung dengan tahap kesihatan masing2.

TINDAK BALAS Garam Buluh

Garam Buluh juga boleh membantu mereka yang mengalami masalah berkaitan kulit seperti eczema, jerawat, panau, kurap, gatal gatal dan macam2 lagi…!

ScreenShot 2012 09 19 13 06 13 by s4bb Garam Buluh

Garam Buluh terdapat dalam pelbagai jenis. Cara pengambilan Garam Buluh ???

GARAM BULUH Garam Buluh

Garam Buluh Premier Drink Hai O

garam buluh masakan Garam Buluh

Boleh di gunakan semasa memasak. Hanya gantikan garam biasa dengan Garam Buluh

 mineral coffee Garam Buluh

 Mineral Cofee yang mengandungi garam buluh

I Fall in love with Garam Buluh after few months consume it memang rasa banyak perubahan positive dari aspek kesihatan..

** Kalau rasa tak sedap badan macam nak demam or sakit tekak…minum sebelum tidur so far bangun pagi tak demam

** batuk teruk improve sangat2..so kalau u dah lama batuk try Garam Buluh cepat!

** Selsema cepat baik especially Flu yang running nose + blocked nose tu

** Resdung dah berkurangan! No more sneezing bagai nak gila bila bangun pagi icon biggrin Garam Buluh

** Sakit kepala or migrain…jarang dah kena. kalau kena minum cepat2 esok nya insyaallah getting better

** Feels more energetic than before..badan rasa ringan. Minda boleh focus! Good for everyone!!

Harga Garam Buluh sangat berpatutan..!!

air garam buluh Garam Buluh

Campurkan dengan sunquick. Buat masam2..It taste better!! Ala ala asam boi gethuuu..u guys must try this Garam Buluh…!!!

if you want to know more about this product

consultation and any questions, do contact me at

 Norshidah Kamarudin

012 608 6829 | norshidahkamarudin@gmail.com

Partly powered by CleverPlugins.com